Ağu

2022 - 2023 eğitim öğretim yılı ana sınıfı ve ilkokul kayıtlarımız başlamıştır. Velilerimiz öğrenci kimliği ve öğrenci ile birlikte okula gelerek kayıtlarını yaptırabilirler.

İl  Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ''Bir Çayınızı İçeriz'' projesi kapsamında okulumuz öğretmenleri tarafından veli ziyaretlerimiz başlamıştır. Bizleri evinde ağırlayan ve ağırlayacak velilerimize şimdiden teşekkür ederiz.

Öğretmenlerimizin dersten sonra gösterdiği özverili çalışma ile okul kütüphanemiz yenilenmiştir.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonucu okulumuz ''Okulum Temiz'' belgesi almaya hak kazanmıştır.

Kas

İnsanların sosyal ve ekonomik faaliyetleri sonucu, kullanım süresi dolmuş ve artık doğa için zararlı hale gelen her türlü maddeye atık denir. Karton, cam, metal, plastik gibi maddeler atık olarak sınıflandırılabilir. Atıkların yeniden değerlendirilmesi ancak geri dönüşüm ile sağlanır. Geri dönüşüm, yeniden değerlendirilme imkanı olan bu atıkların fiziksel veya kimyasal işlemlere tabi tutularak ikinci bir hammaddeye dönüştürülmesine denir. Geri dönüşümde amaç kaynakların aşırı ölçüde kullanımını önlemek, atıkların kaynaklarında ayrıştırılmasını sağlamak, atık çöp miktarının azalmasını sağlamaktır.

Geri Dönüşümün Önemi

• Doğal kaynakların azalmasını önler.
  • Enerji tasarrufu sağlar.
  • Bertaraf edilmesi gereken katı atık miktarı azalır.
  • Ekonomiye katkı sağlar.
  • Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakabilmeyi sağlar.
  • Sera gazı emisyonunun düşmesine katkı sağlar.
  • Evsel atıkların kompost yöntemiyle geri dönüştürülmesi toprağın verimini arttırır. Böylece hem organik hem de besin değeri yüksek ürünler elde edilir. Bu sebeple evinizdeki uygun atıkları öğrencinizle gönderip geri dönüşüm kutusuna atılmasını sağlayarak siz de katkı sağlamış olursunuz.